Hoe beheer ik mijn DNS-records?

Het kan zijn dat je bij ons een domeinnaam hebt staan die je wilt koppelen aan een externe dienst, zoals Weebly of Squarespace. Dat doe je door de DNS-records van de domeinnaam aan te passen. DNS-records bepalen onder andere naar welk IP-adres de domeinnaam verwijst en op welke server de e-mail wordt afgeleverd.

Lees ook: Wat zijn DNS-records?

 

Belangrijk

Het verkeerd instellen van de DNS-records kan ervoor zorgen dat je website niet meer bereikbaar is. Mocht het fout gegaan zijn, dan kan je uit maximaal vier herstelpunten kiezen om werkende DNS-records weer terug te zetten. Wij leveren geen ondersteuning voor het wijzigen van de DNS-records.
Nadat je de DNS-records hebt aangepast, duurt het uiterlijk 60 tot 90 minuten voordat de wijzigingen effectief zijn.
DNS-records beheren
Om te beginnen log je in op het klantenpanel en klik je in het linkermenu op 'Domeinnamen & Webhosting'. Je krijgt een overzicht met alle domeinnamen en hostingpakketten in jouw account. Vervolgens klik je bij de betreffende domeinnaam op het potlood. Je ziet nu onder andere 'Domein beheer' met daaronder alle DNS-records van de domeinnaam. Elk DNS-record bestaat uit de volgende velden:

  • Naam. Het deel van de domeinnaam waarvoor het DNS-record geldt, bijvoorbeeld 'www.domein.extensie'.
  • Type. Het type DNS-record. Dit kan 'A', 'AAAA', 'TXT', 'MX', 'CNAME' of 'SRV' zijn.
  • Inhoud. Dit is de inhoud van het record, bijvoorbeeld een IP-adres.
  • Prioriteit. Dit is doorgaans alleen van toepassing op het MX-record. De prioriteit geeft aan welk MX-record als eerst gebruikt moet worden.
  • TTL. Dit betekent 'Time To Live' en staat voor het aantal seconden dat het record geldig blijft voordat het ververst wordt.

 

Toevoegen

Onderaan de DNS-records vind je een lege regel met daarnaast een plusteken. Als je een enkel DNS-record wilt toevoegen, vul je de velden in de lege regel in. Als je meerdere DNS-records wilt toevoegen, dan klik je op het plusteken om nieuwe regels toe te voegen. Mocht je te veel regels toegevoegd hebben, dan klik je op het kruisje om de regel te verwijderen. Klik op 'Opslaan' om de wijzigigen op te slaan.

 

Verwijderen

Je verwijdert DNS-records door op het kruisje te klikken. Nadat je op 'Opslaan' hebt geklikt worden de wijzigingen doorgevoerd.

 

Herstellen

Als je tijdens het bewerken van de DNS-records een fout hebt gemaakt, klik je op 'Herstel' om de vorige DNS-records terug te zetten. Het kan gebeuren dat je pas merkt dat je een fout hebt gemaakt na het opslaan van de wijzigingen. Ook dat is geen probleem. Je hebt per domeinnaam maximaal vier herstelpunten. Selecteer het herstelpunt met de werkende DNS-records en klik op 'Opslaan'.

 

 

nvj logo diap

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor het behouden van inloggegevens en Google Analytics worden cookies gebruikt en kunnen worden verwijderd door het cache van uw webbrowser te legen.