LET OP: Voor alle domeinnamen die gebruikmaken van onze nameservers stellen wij al automatisch DKIM in als je gebruik maakt van onze Shared Hosting pakketten. Je hoeft dus in theorie niets meer handmatig te doen. Voor het handmatig instellen van DKIM, bijvoorbeeld als je een cloud hebt of als je DKIM record toch mist of onjuist is, kun je de stappen uit dit kennisbank artikel gebruiken.

Met DKIM (DomainKeys Identified Mail) wordt elke e-mail die je verstuurd ondertekend met een digitale handtekening. Deze handtekening wordt gebruikt om te bewijzen dat jij de afzender van de e-mail bent. Zo kunnen spamfilters zien of een e-mail echt van jou afkomstig is, of van iemand die jouw e-mailadres gebruikt om spam te versturen. In dit artikel leggen wij uit hoe je DKIM instelt.

Let op: Elk domein heeft een eigen unieke DKIM sleutel.

Lees ook: Wat zijn DNS-records? en Waarom worden mijn mails als spam gezien?

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder E-mail op Email Deliverability. Op de pagina die nu laad kun je alle domeinen met DKIM zien binnen je pakket, kies het juiste domein en klik op de bijbehorende Beheren knop.

 

Stap 3. Je krijgt nu het toe te voegen DKIM-record te zien bestaande uit 2 velden die in de DNS ingevoerd moeten worden, voor nu houden we deze pagina open en gaan we met de volgende stap verder.

Belangrijk: Als je DNS via de nameservers van Neostrada loopt gebruik je de standaard weergave: Full. Deze weergave maakt een DKIM waarde bestaand uit 1 geheel waardoor onze DNS hem herkend.
Indien jou DNS via een andere host loopt kun je het beste daar vragen welk format gebruikt wordt, meestal is dit Full. Mocht deze host wel een DKIM formaat hanteren welke uit 2 delen bestaat dan kies je Split en vervolg je met de instructies van hen.

Stap 4. Ga in een tweede tabblad of venster naar neostrada.nl en log in op je klanten account. Ga in Mijn Account naar het DNS-beheer van de betreffende domeinnaam en voeg het volgende record toe:

  • Naam: Hier plak je de inhoud van het Naam veld uit het overzicht van de vorige stap.
  • Type: Hier selecteer je TXT.
  • Inhoud: Hier plak je an het Waarde veld uit het overzicht van de vorige stap.

LET OP! Er zit momenteel in cPanel een andere interpretatie van het DKIM-record dan wat je in onze DNS moet invullen. Helemaal aan het einde van het record van het Waarde veld (Inhoud) staat een puntkomma, bij onze DNS moet je hiervoor nog een backslash plaatsen. Je record eindigt dus niet op ; maar op \; .
Indien je op een Cloud server via WHM bij Edit DNS Zone de DKIM ophaald houd er dan ook rekening mee dat er midden in het record een spatie en " teken staan welke hieruit moeten. Anders maak je niet gebruik van de Full weergave welke vereist is voor de Neostrada SDNS.

Lees ook: Hoe beheer ik mijn DNS-records?

Stap 5. Klik in het DNS-beheer op Opslaan om het DNS-record op te slaan. Met max 2 uur zullen de wijzigingen in alle systemen verwerkt zijn.

 
 

 

nvj logo diap

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor het behouden van inloggegevens en Google Analytics worden cookies gebruikt en kunnen worden verwijderd door het cache van uw webbrowser te legen.